(P) Elev la o scoala de elita din strainatate Un film care a facut istorie si care ilustreaza sugestiv viata de boarding school si relatia stransa dintre profesor si elev este "Dead Poets Society" prin personajul profesorului Keating care isi indemna discipolii sa traiasca clipa. Scolile de elita din strainatate, numite boarding schools, sunt scoli de tip internat, in care elevii petrec 24 de ore din 24 si 7 zile pe saptamana. Aici pe langa ore, elevii sunt implicati intr-o serie de activitati extracurriculare dintre cele mai variate, de la sporturi, arta, participarea in cluburi tematice, voluntariat,  fotografie, design, pictura, muzica, cluburi, gatit, sah, politica, organizare de evenimente, precum si excursii in locatii conventionale sau exotice.
Imaginatie, creativitate si educatie non-formala intr-un program educativ la un nivel international Cea de-a doua editie a proiectului Stepping Stones, un program educativ destinat copiilor cu varste cuprinse intre 11-15 ani si organizat de catre AIESEC Bucuresti, va incepe pe data de 20 februarie. Proiectul se va desfasura pe parcursul a mai multe sesiuni, de-a lungul a patru saptamani. Taxa pentru participarea in cadrul proiectului este de 60 RON (10 Ron pe sesiune) pentru materialele care vor fi folosite in timpul sesiunilor.
Proiectul de lege ce introduce obligativitatea intonarii imnului in scoli a fost avizat de Comisia de invatamant a Camerei Deputatilor Initiativa privind intonarea imnului national in scoli, obligatoriu, in fiecare zi de luni, a fost avizata favorabil de Comisia de invatamant a Camerei Deputatilor. Deputatii au adus si cateva modificari proiectului de lege, care prevad ca elevii din ciclul primar pot intona la inceputul orelor "doar prima strofa" din imnul national si faptul ca nerespectarea obligativitatii intonarii imnului in invatamantul obligatoriu particular si de stat, in fiecare zi de luni, "atrage dupa sine sanctionarea profesorului", informeaza Agerpres. Vezi in articol cum ar putea fi sanctionati profesorii care nu isi incep orele cu intonarea imnului
Asociatia Secular-Umanista din Romania a lansat concursul national interscolar "Emil Racovita" care ofera ca premii cinci laboratoare de informatica Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR) anunta lansarea concursului national "Emil Racovita", destinat institutiilor din invatamantul preuniversitar. Pot participa la concurs echipe de elevi si profesori de la scoli si licee din mediul urban si rural, care pot castiga cinci laboratoare de informatica (peste 125 de calculatoare), informeaza organizatorii. Vezi in articol care sunt conditiile de participare, calendarul de desfasurare a concursului si premiile
Concurs video pentru tineri: "Generatia '92" Agentia Europeana de Mediu organizeaza competitia video- "GENERATIA '92"- adresata tinerilor nascuti in perioada anilor 1991, 1992 si 1993, din tarile membre ale Agentiei Europene de Mediu sau ai Groenlandei. Competitia va consta in realizarea unui material video care trebuie sa aiba durata intre 30 de secunde si 2 minute si sa prezinte viziunea personala a concurentilor despre un stil de viata durabil al urmatorilor 20 de ani.
Catalin Baba: Trebuie sa asigur stabilitate si predictibilitate in cadrul Legii Educatiei si sa fim deschisi la dialog Noul ministru al Educatiei Catalin Baba a declarat, vineri, la preluarea mandatului, ca va continua proiectele promovate de predecesorul sau, Daniel Funeriu. "Cred ca trebuie sa asigur stabilitate si predictibilitate in cadrul Legii Educatiei Nationale si sa fim deschisi pentru dialog. Sunt acte elaborate sau in discutie cu asociatii profesionale, care au intrat intr-un con de umbra, si care trebuie avute in vedere. Legea Educatiei este bine apreciata ca o realizare, beneficiind de o deschidere mai buna in strainatate", a spus Baba.
VIDEO Daniel Funeriu, fost ministru al Educatiei: Introducerea noului curriculum este garantata sa inceapa in 2012 la clasa pregatitoare si la clasa a V-a Fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat intr-un interviu pentru HotNews.ro si Deutsche Welle ca el a luat decizia de a nu grabi reforma ariei curriculare in invatamantul romanesc. Funeriu crede ca aceasta schimbare nu ar fi putut fi realizata intr-un sistem in care cadrele didactice nu sunt pregatite pentru acest lucru.
Rectorul actual al Universitatii Oradea, Cornel Antal, a fost reales la conducerea universitatii Rectorul Cornel Antal a castigat un nou mandat la conducerea Universitatii din Oradea. Antal a declarat ca isi va desemna prorectorii dupa ce va fi confirmat in functie de catre ministrul Educatiei si numai dupa consultarea Senatului. In conditiile in care Senatul a fost ales abia miercuri, ar fi o "sfidare" la adresa acestuia sa-si nominalizeze joi membrii din echipa, a precizat rectorul, citat de Agerpres.
(P) Universitati straine cu taxe de scolarizare zero si facilitati speciale pentru studentii romani Cea de-a treia editie a Targului de Educatie Europeana / European Education Fair 2012 va avea loc pe 23 februarie la Cluj (la Hotel Napoca) si pe 25-26 februarie la Bucuresti (la Hotel Hilton). Evenimentul este initiat de IEC -International Education Center (www.iec.ro) si va reuni participarea unor institutii de invatamant din Marea Britanie, Elvetia, Olanda, Danemarca, Italia si Suedia. IEC Romania va organiza in conexiune cu EEF alte doua evenimente educationale speciale: Danish Day (24 februarie, 12.00) si Holland Day (24 februarie, 15.00).
Scoala profesionala: Inscrierea incepe in luna mai, iar elevii care sunt admisi primesc 200 de lei lunar. Vezi care sunt conditiile de admitere, programa scolara si ce obtin absolventii Orice elev care a finalizat cu succes clasa a IX-a va putea intra incepand cu anul scolar viitor in invatamantul profesional, a anuntat ministrul Educatiei Daniel Funeriu, in cadrul unei conferinte de presa. Acesta a explicat cum se va desfasura admiterea, ce vor invata elevii si cum se va desfasura examenul de incheiere a acestui ciclu. "Fiecare elev care va intra va beneficia de un contract tripartit elev - parinte, scoala, firma, iar firma va fi parte a procesului de selectie daca numarul elevilor este mai mare de numarul de locuri", a declarat Funeriu, anuntand ca " va exista o bursa de 200 de lei pe luna, cash, pentru fiecare elev din acest program".HotNews.ro a transmis LIVE VIDEO TEXT declaratiile ministrului Daniel Funeriu
Cluj: 200 de studenti de la Facultatea de Business invata cum sa inceapa o afacere personala Facultatea de Business a Universitatii Babes-Bolyai deruleaza, timp de doi ani, incepand din luna februarie, un program menit sa ii invete pe studenti cum sa se angajeze pe piata muncii, dar si pasii de urmat pentru deschiderea unei afaceri personale.
(P) 320 de studenti, viitorii angajati ai intreprinderilor simulate, au invatat ce inseamna a fi antreprenor Cursurile de antreprenoriat preceda demararea activitatii propriu-zise in intreprinderile simulate din cele patru universitati implicate in proiect si sunt sustinute de profesori formatori - Expertii Locali pentru Intreprinderi Simulate, special instruiti atat in Austria, tara de origine a partenerului transnational, OSB Consulting GmbH, cat si prin intermediul unei serii de seminarii desfasurate in Romania.
webRelease: Premiile Superscrieri Fundatia Friends For Friends a creat o supersansa pentru voi: premiile Superscrieri. Este vorba despre o competitie care promoveaza jurnalismul narativ si scriitura creativa despre oameni, evenimente si momente reale, ca moduri de exprimare a puterii cuvintelor.
webRelease: Gala PRACTeam - Premierea celor mai buni studenti economisti din trei universitati: Universitatea de Vest din Timisoara, Universitatea Stefan cel Mare, Suceava si Universitatea din Oradea Facultatea de Stiinte Economice, Universitatea din Oradea in calitate de coordonator inter-regional, in parteneriat cu: Universitatea de Vest din Timisoara - Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor si Universitatea "Stefan cel Mare" Suceava - Facultatea de Stiinte Economice si Administratie Publica, in cadrul proiectului "Practica studentilor economisti. Parteneriat inter-regional pe piata muncii intre universitati si mediul de afaceri" (acronim PRACTeam), proiect cofinantat din Fondul Social European - "Investeste in oameni!", Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013; Axa prioritara 2 "Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii"; Domeniul major de interventie 2.1 "Tranzitia de la scoala la viata activa", Contract: POSDRU/90/2.1/S/64150, Valoarea totala a proiectului: 20.941.500 lei, Perioada de implementare: 01.10.2010 - 30.09.2013, Manager de proiect  - Prof. univ. dr. Anca DODESCU, anunta premierea celor mai buni studenti economisti din trei universitati: Universitatea de Vest din Timisoara, Universitatea "Stefan cel Mare", Suceava si Universitatea din Oradea in cadrul Galei PRACTeam.
Programul Bursele Europene JTI pentru jurnalisti continua si in 2011 Bursele Europene JTI pentru Jurnalisti reprezinta un program de incurajare si facilitare a pregatirii profesionale si se adreseaza jurnalistilor care doresc sa capete o expertiza profesionala in problematica europeana.
A fost lansat Premiul Global Junior Challenge 2011 Concursul premiaza cele mai inovatoare proiecte care implementeaza tehnologii moderne TIC in domeniul educatiei, formarii, solidaritatii si cooperarii internationale a tinerilor. Scopul este de a-i incuraja pe tineri si pe profesorii acestora sa foloseasca noile tehnologii. Data limita pentru trimiterea proiectelor este 30 iunie 2011.
LEADERS School: Romania ofera tinerilor de elita un motiv sa revina in tara Reprezentand inca din 2008 punctul de intalnire al studentilor romani din prestigioasele facultati ale Ivy League, precum si din cele nationale, LEADERS School revine in Poiana Bratov, in perioada 31 Iulie - 6 August 2011, pentru a reconfirma succesul si puterea unui stil de leadership autohton, in cadrul celei de-a 8-a editii.
​YouthBank Bucuresti premiaza liceenii pentru implicarea in comunitate Cei 18 voluntari membri ai echipei YouthBank, "tinerii bancheri", au povestit experientele lor in strangerea Fondului YouthBank, iar cele 12 echipe de liceeni ale caror initiative au fost finantate in acest an au prezentat rezultatele proiectelor implementate.
Posibil institut UNESCO de cercetare in domeniul fizicii la Magurele Infiintarea unui institut UNESCO de cercetare in domeniul fizicii la Bucuresti ar putea reprezenta un instrument eficient pentru comunitatea stiintifica din Romania si pentru realizarea obiectivelor UNESCO in domeniul cercetarii stiintifice, potrivit directorului general UNESCO, Irina Bokova.
10.000 de euro pentru cel mai bun scenariu Asociatia culturala Secvente in parteneriat cu Saga Film si cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei organizeaza prima editie a atelierului de scenaristica pentru lung metraje fictiune, denumit SECVENTE. Pana pe 20 iulie toti cei care au scris un scenariu de lung metraj au sansa sa-l inscrie la atelier si sa castige 10.000 euro.

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii