Workshop de prim ajutor Ai fost vreodata in situatia de a da primul ajutor si n-ai stiut ce sa faci? Centrul de Educatie non-Formala CEnF al Casei Studentilor Bucuresti organizeaza workshopul de initiere "Primul Ajutor Pre-Medical" joi si vineri, 24-25 martie 2011.​
(P) 3.400 de euro premii pentru cele mai bune articole pe tema imigratiei Organizatia Internationala pentru Migratie, in cooperare cu Comisia Europeana, gazduieste o competitie pentru studenti privind articole si documentare despre imigratie si aspecte adiacente integrarii imigrantilor. Materialele mentionate au in vedere prezentarea aspectelor integrarii imigrantilor in Ungaria, Cehia, Letonia, Lituania, Romania, sau Slovacia. Castigatorii competitiei vor primi un premiu in bani, iar lucrarile acestora vor fi prezentate la conferinta internationala “Promovarea Integrarii prin Mijloace Media si Dialog Intercultural” la Budapesta, in mai 2011.
Tineret in Actiune: Cursuri de scriere de proiect la Predeal Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP) organizeaza la Predeal, in perioada 5-10 aprilie 2011, cursul de scriere de proiect in context "Tineret in Actiune" cu focus pe includerea tinerilor cu oportunitati reduse. Data limita de inscriere este 28 martie 2011.
Inca doua universitati britanice au primit bani de la fundatia Gaddafi Presa britanica dezvaluie marti alte legaturi ale universitatilor britanice cu regimul Gaddafi. Fiul lui Muammar Gaddafi, Mutassim, a studiat la London's Soas (School of Oriental and African Studies), potrivit The Guardian.​
FOTOGALERIE Povestea maratonului Sahara "A fost cel mai greu maraton din viata mea. Pentru mine, un lucru este clar : prefer sa alerg la -40 decat la +40", povesteste Andrei Rosu despre maratonul din Sahara. "Vremea a tinut, totusi, cu noi, pentru ca am avut vant, ceea ce a facut mai suportabila temperatura extrema. ​
Participa la atelierul de film documentar One World Romania intre 18 si 19 martie Atelierul de documentare pentru piata europeana are in premiera anul acesta o sectiune practica, dedicata felului in care se realizeaza un trailer. De cele mai multe ori, trailer-ul, demo-ul, teaser-ul poate distruge proiectul sau ii poate da o sansa mare de succes.  Vor fi acceptati 12 participanti cu proiecte si trailere si 20 de observatori. Cei interesati pot sa se inscrie pana la data de 8 martie 2011, inclusiv.
Studentii de la Universitatea Tehnica Cluj Napoca castiga competitia americana de Design Seismologic O echipa de studenti de la Universitatea Tehnica din Cluj a castigat Marele Premiu la Seismic Design Competition organizat de Institutul de Cercetare Seismologica din Statele Unite. Echipa de studenti care a realizat lucrarea a fost compusa din studentii din anul IV ai Facultatii de Constructii: Manea Ioan Alexandru, sef de echipa, Ioana Hategan, Auner Artur, Daniela Selagea, Ovidiu Serban si Adrian Borsa. La concurs au mai participat inca 27 de universitati din lume. ​
Concurs european pentru studenti: Castiga premiul EUROPRIX Multimedia Premiul EUROPRIX Multimedia este un concurs european pentru studenti si tineri profesionisti care sunt implicati in proiecte inovatoare in domeniul e-content si design, utilizand toate canalele si programele multimedia.​ Data limita pentru trimiterea proiectelor este 1 iulie 2011.
Doi studenti romani intra in finala concursului european Innovact Campus Awards Doi studenti romani au intrat in finala concursului european Innovact Campus Awards 2011. Proiectul lor a fost selectionat dintre 170 de candidaturi provenind din 27 tari europene. Initiatorii proiectului, Andrei Alexandru Petre si Andrei Mihalache, sunt studenti in ultimul an la Universitatea Transilvania din Brasov, la Facultatea de Inginerie Tehnologica, specializarea Tehnologia constructiilor de masini in limba franceza, si la Facultatea de Design de produs si mediu.​
Un nou curs la CJI de redactare a textelor pentru ecran Centrul pentru Jurnalism Independent organizeaza un curs practic de Redactarea textelor pentru ecran, in zilele de 11, 12 si 13 martie, la sediul sau din Bd. Regina Elisabeta, nr.32, sector 5, Bucuresti. Inscrierile se primesc pana la 9 martie.
Fiul lui Gaddafi si-ar fi falsificat teza de doctorat de la London School of Economics London School of Economics (LSE) a inceput o ancheta pentru a cerceta daca fiul colonelului Gaddafi, Saif, si-a falsificat sau nu teza de doctorat, relateaza The Independent.​
Cum poate incuraja mass-media participarea si cetatenia activa a tinerilor prin sport? "Mobilizarea tinerilor prin sport si tehnologie" este numele unui seminar european care va reuni 24 de tineri participanti, care lucreaza ca lideri de tineret, voluntari sau formatori. ​Data limita pentru inscriere este 2 martie 2011.
Concurs: Care este impactul pe care l-a avut migratia asupra familie tale? Banca Mondiala invita tinerii cu varste intre 18 si 25 de ani din lumea intreaga sa participe la concursul international de eseuri 2011: Tineretul si migratia. Data limita pentru trimiterea lucrarilor este 17 martie 2011. Ei trebuie sa trimita un eseu sau un film video care sa raspunda la cateva intrebari legate de procesul de migratie.
Closer2Oxford: Ce vei pleda in calitatea ta de bun cetatean? Esti student sau masterand? Daca vrei sa iti probezi capacitatea de argumentare, de negociere a unui caz sau de recuperarare a unei idei atacate de oponent, inscrie-te in programul Closer2Oxford. Motiunea acestei runde te va interesa, daca studiezi pentru o cariera in avocatura, jurnalism, diplomatie, consultanta sau comunicare, dar si daca esti interesat de "calitatea de bun cetatean".​
Proiectul Digital Bridges ajunge la Bucuresti pe 4 martie Cum poate comunica Turcia cu Uniunea Europeana si ce rol joaca noile tehnologii in acest dialog cultural? Ce inseamna Digital Bridges? Scopul principal al proiectului este initirea si promovarea dialogului dintre societatea civila turca si Uniunea Europeana prin creerea unei platforme multimedia la care sa contribuie tinerii jurnalisti, artistii, membrii societatii civile si actorii principali din domeniul cultural.
Inscrie-te la Leaders School 7 Fundatia LEADERS anunta startul inscrierilor la Leaders School 7, actiune care se va desfasura in perioada 3-9 aprilie 2011, la Poiana Brasov. 30 de participanti, cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani, alesi in urma unui proces de selectie complex desfasurat la nivel national, vor avea sansa sa se dezvolte in trei arii cheie: leadership personal, leadership unu-la-unu si leadership-ul echipei.
AUDIO Omul cu Sobolani va invita politicos intr-un videoclip Formatia Omul cu Sobolani invita publicul sa faca parte din videoclipul noii piese Pseudofabula. Descarca "Pseudofabula" impreuna cu versurile, filmeaza-te cantand piesa si trimite filmuletul cu tine prin www.transfer.ro la adresa clip.ocs@gmail.com​
Curs de initiere in dictia profesionala la CJI Centrul pentru Jurnalism Independent organizeaza un curs practic cu tema Initiere in dictia profesionala, in zilele de 5-6 martie, la sediul din Bd. Regina Elisabeta nr. 32, et.1, sector 5, Bucuresti. Acest curs intensiv se adreseaza celor ce activeaza in domenii precum relatii publice, management, jurnalism sau comunicare, in dorinta de a-i ajuta sa-si perfectioneze modul de citire si pronuntie. Inscrierile se primesc pana la 3 martie.
VIDEO FOTOGALERIE "Revolutia cartofilor prajiti" - Studentii belgieni protesteaza pentru cele 249 de zile fara guvern Motivati de tumultul revolutionar al lumii arabe, studentii belgieni din cele mai importante centre universitare au pus la cale "Revolutia cartofilor prajiti" -"Révolution de frites", un protest la adresa politicienilor care nu au reusit in 249 de zile sa formeze guvernul federal. Bruxelles, Louvain-la-Neuve, Anvers, Namur, Gand si Ličge au reunit, joi, 17 februarie, studenti din toate colturile Belgiei pentru a transmite un mesaj unitar politicienilor: "Vrem unitate, dati-ne un guvern!".
Start pentru inscrieri la cea de-a doua editie a Scolii de Vara "Educatia Merita" Cadrele didactice din mediul rural vor avea la dispozitie doua luni pentru a se inscrie la cea de-a doua editie a Scolii de Vara – "Educatia Merita". In perioada 28 februarie – 28 aprilie, profesorii din ciclul gimnazial si liceal care doresc sa participe la cursurile de formare continua ce vor fi organizate in aceasta vara, sunt invitati sa completeze formularul online gazduit de pagina web a proiectului.

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii