Ambasada Marii Britanii la Bucuresti organizeaza primul targ dedicat exclusiv universitatilor britanice

16 universitati de top din Marea Britanie vor fi prezente la Bucuresti intre 3-4 noiembrie in primul targ organizat in Romania dedicat institutiilor de invatamant superior din UK.

(P) La liceu in strainatate

Universitatile occidentale recruteaza masiv studenti din Romania iar ca foarte multi tineri din Romania viseaza sa plece la studii in afara nu e o noutate. Totusi, ei isi pot incepe experienta educationala in strainatate inca din liceu, daca au peste 15 ani, un nivel mediu de engleza, rezultate bune la scoala si dau dovada de responsabilitate si determinare.

Au inceput inscrierile pentru bursele Orizonturi Deschise

Inscrierile pentru programul national de burse pentru masteranzi si doctoranzi, Orizonturi Deschise se vor desfasura pentru al patrulea an consecutiv, in perioada 15 aprilie - 15 iunie 2011. Castiga una din cele 100 de burse in valoare de 15.000 USD pe an, pe toata perioada programului de pregatire. Termenul limita pentru a aplica este 15 iunie 2011.

VIDEO Comisia Fulbright din Romania lanseaza bursa Fulbright Science and Technology

Comisia Fulbright din Romania anunta deschiderea competitiei International Fulbright Science and Technology Award 2012, prin care se acorda studentilor, absolventilor si masteranzilor romani de la universitati de stat si private burse doctorale in domeniul ingineriei, tehnologiei si stiintelor exacte, la universitati de elita din SUA.​

Targul liceelor de elita din Europa

FOTOGALERIE Liceele de elita din Elvetia si Marea Britanie au venit, in premiera, la "vanatoare" de elevi romani

Daca pana acum parintii romani isi puneau problema sa-si trimita copiii la facultate in strainatate, generatiile noi se orienteaza spre sistemul de invatamant din Occident inca din liceu.​ Managerii liceelor straine, la care un an de scolarizare costa intre citeva mii si citeva zeci de mii de euro, au venit pentru prima oara in Romania la "vanatoare" de potentiali clienti. Care sint parintii care-si pot permite o asemenea investitie? Care sunt taxele de scolarizare la un liceu de elita din Europa si cum poate un elev roman sa obtina bursa pentru a-si finanta anii de liceu in strainatate?

Studentii romani pot aplica la cele peste 1500 de programe de studiu pe care Dream Foundation le ofera

Dream Foundation anunta oficial ca deschide un nou sezon de aplicatii la programe de licenta si master in strainatate. Studentii romani pot aplica la cele peste 1500 de programe de studiu pe care Dream Foundation le ofera in mai mult de 30 de institutii de invatamant din Europa, Canada si Brazilia.​

Bursa Lideri pentru Romania: Perioada de inscriere se prelungeste cu doua saptamani

Lideri pentru Romania vor fi trei tineri cu idei, entuziasm si o propunere concreta de proiect pentru viitorul Romaniei. Pot fi initiative si solutii pentru problemele sociale, politice sau economice ale tarii iar daca proiectul tau pentru tara si potentialul sau de realizare vor convinge membrii juriului, te vei numara printre cei 3 beneficiari ai programului-pilot initiat de Strada32.com, Comunitatea romanilor de pretutindeni in parteneriat cu Fundatia Dinu Patriciu.

Masterand roman la Amsterdam: In Romania, informatia curge intr-un singur sens: de la catedra catre banci, iar bucla nu se inchide niciodata

Costin Ionita urmeaza, la Universitatea din Amsterdam, un master in Inteligenta Artificiala, cu o teza de cercetare prin care incearca sa gaseasca metode de a incorpora informatii GIS (Geographical Information Systems), GPS (Global Positioning Systems), si imagini din satelit pentru a obtine modele 3D mai detaliate ale cladirilor.

Calin Juravle, bursier "Orizonturi Deschise": De ce este sistemul universitar olandez deasupra celui romanesc

Calin Juravle este castigator al concursului Imagine Cup – Microsoft din 2009 si masterand in Olanda, cu ajutorul unei burse a Fundatiei Dinu Patriciu. Planuieste ca dupa absolvire sa revina in Romania si sa implementeze, impreuna cu doi colegi, proiectul pentru care a fost premiat - o platforma software care sa faciliteze comunicarea intre cetateni si autoritati la nivel de oras

Concurenta acerba din 2011 pentru ​studentii romani din strainatate

Incepand din 2011, Comisia Europeana va aloca peste 30 de milioane de euro invatamantului superior din tarile vecine Uniunii Europene si din Rusia.
Fondurile sunt destinate modernizarii universitatilor si imbunatatirii tehnicilor de predare din aceste tari. Peste 350 de institutii din tarile venine UE vor putea colabora cu tot atatea institutii de invatamant superior europene, incepand cu 2011, fiind incurajate mobilitatea cadrelor didactice si a studentilor.

​Programul Erasmus, intre succes si esec. Care este experienta ta ca student Erasmus?

Erasmus este un program universitar european construit pentru a permite schimbul de studenti intre tarile comunitare. Daca ne uitam in istoricul sau, putem trage concluzia ca Erasmus reprezinta o initiativa de succes: de la crearea sa in 1987 pana in prezent a permis unor doua milioane de studenti sa invete intr-o alta tara, dintre care 200 000 in perioada 2008 - 2009. Totusi, obiectivele Erasmus sunt departe de a fi atinse. 

Caravana Ligii Studentilor Romani din Strainatate

Studentii romani de la universitati internationale de top isi prezinta experienta

Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) lanseaza a doua editie a Caravanei LSRS (3 - 8 iunie 2010), ce are ca scop informarea liceenilor si studentilor romani despre oportunitatile de studiu in strainatate la nivel de licenta (undergraduate), de masterat si doctorat (graduate).

Interviu CampusNews

Alina Buteica: Romanii sunt fenomenali! Avem aceasta abilitate dezvoltata din timpul scolii, de a acumula o cantitate enorma de informatii intr-un timp foarte scurt, sub presiune

A terminat Relatii Economice Internationale la Bucuresti, a fost bursiera Erasmus si a decis sa faca masterul in strainatate. Dupa doi ani petrecuti la Lyon, Paris si Munchen, Alina Buteica povesteste intr-un interviu CampusNews ce inseamna sa faci un master triplu, sa te adaptazi la diverse stiluri de viata si cat pret pun occidentalii pe stagiile in companii.

Interviu CampusNews

Student roman la Stanford University: Marea problema a sistemului de invatamant din Romania este ca nu cunoaste decat un singur tip de minte si a fost proiectat pe sistemul sovietic sa pregateasca ingineri

Bogdan State isi face doctoratul in sociologie la Stanford University. A ajuns in Statele Unite direct din Ploiesti si crede in sansele studentilor romani de a ajunge departe daca sunt hotarati. Vrea sa afle de ce intr-un sistem capitalist exista si oameni care nu asteapta recompense si, e de parere ca sistemul de invatamant din Romania este bun atata timp cat mai rezista oamenii din el. CampusNews l-a urmarit pe Bogdan la targul international RIMME si a aflat cum arata America prin ochii unui roman.

Interviu CampusNews

Directoarea laboratorului de cercetare al Istituto Firc di Oncologia Molecolare din Milano: Daca omul nu se considera mereu inauntrul lui un student, cu multe de invatat, atunci este o problema

Dana Branzei are 35 de ani si este cercetator si directoarea laboratorului "DNA Repair" a IFOM Fondazione Istituto Firc di Oncologia Molecolare din Milano. Anul trecut a castigat un grant de la European Research Council pentru un proiect cu implicatii in domeniul medical in tratarea cancerului. A studiat in Japonia la Facultatea de Farmacie a Tohoku University si de cativa ani traieste in Italia.

AUDIO Profesor roman la Universitatea Uppsala: Cercetatori romani buni tineri exista, dar din pacate, nu mai sunt in Romania

Petre Stoica este profesor la Universitatea Uppsala din Suedia, de la inceputul anilor 90. La inceputul acestui an, a obtinut cel de-al doilea grant consecutiv de la European Research Council, pentru un proiect care dezvolta o aplicatie in domeniul medical pentru bolnavii de Parkinson. Profesorul roman vorbeste despre proiectul sau, cercetarea din Romania si cercetatorii romani de succes care sunt, din pacate, inafara Romaniei.

Directorul Agentiei Executive a European Research Council: Pana acum, 4 granturi au fost castigate de catre cercetatori romani care lucreaza in centre de cercetare din statele membre UE

Cum ajutam cercetarea la nivel european? Cum preintampinam exportul de creiere in Statele Unite sau in Japonia? Bucurestiul urmeaza sa gazduiasca pentru trei zile o reuniune a European Research Council, reuniune in cadrul careia se vor discuta problemele cercetarii europene si ale finantarii acesteia. CampusNews a stat de vorba cu Dr. Jack Metthey, directorul ERCEA, Agentia executiva a European Research Council (ERC), cu Helga Nowotny, presedintele ERC, si Prof. Andreu Mas-Colell, secretarul general ERC.

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii