Burse de studii in Germania
Foto: CampusNews

Burse de studii si cercetare in Germania

de G.G. CampusNews

Miercuri, 12 octombrie 2011, 21:41    STUDII | STUDII & STRATEGII

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Serviciul German pentru Schimburi Academice (DAAD) pune la dispozitie burse de studiu pentru anul universitar 2012/2013. Sunt finantate cursuri de limba, programe de master si stagii de cercetare in cadrul universitatilor din Germania. Exista posibilitatea de a aplica la un program de studii in limba engleza. Pot candida studenti, masteranzi, doctoranzi si cercetatori din cadrul universitatilor din Romania.

De ce un studiu in Germania?

Cel mai mare stat din UE ocupa la nivel mondial locul patru in topul preferintelor studentilor straini. Peste 370 de institutii de invatamant superior atrag, gratie ofertei bogate si calitative de studiu (peste 15.000 programe), studenti din toata lumea. Alte motive atractive pentru un studiu in Germania sunt imbinarea dintre cercetare si predare, coordonarea foarte buna a studentilor, precum si costurile moderate de studiu si trai. In plus, exista numeroase programe in limba engleza, care permit celor care nu stapanesc bine limba germana, sa studieze in Germania, intr-o atmosfera internationala. Astfel o diploma obtinuta in Germania poate deveni o importanta rampa de lansare pentru o cariera internationala!

Germania este o destinatie de top pentru romani!

Germania se afla pe locul doi in preferintele studentilor si absolventilor romani. 15 % dintre cei care decid sa studieze in strainatate aleg Germania. Numarul acestora ajunge anual la ca. 3.500 de persoane. Peste 400 de doctoranzi romani isi desfasurau de exemplu in 2009, stagiile doctorale aici, plasand Romania pe locul 11 in ierarhia doctoranzilor straini din institutiile de invatamant si cercetare germane.

Burse de studiu si cercetare in Germania

DAAD (German Academic Exchange Service) este cea mai mare organizatie pe plan mondial care sprijina schimbul academic international. DAAD finanteaza schimbul de studenti si cercetatori, intermediaza cadre didactice universitare si lectori DAAD, informeaza pe plan international despre Germania ca loc de studiu si cercetare si sprijina procesul de internationalizare a institutiilor de invatamant superior germane. Bugetul sau se compune din contributiile mai multor ministere, in special cea a Ministerului Federal al Afacerilor Externe German, din fonduri europene si din mijloace puse la dispozitie de organizatii private. Din 1993 au fost investite ca. 39 milioane EUR in Romania, in 2009 bugetul pentru programele desfasurate cu Romania depasind 3 milioane EUR.

Anual peste 600 de studenti si cercetatori romani beneficiaza de un stagiu in Germania finantat de catre DAAD. De finantare se bucura si 200 de cetateni germani care, prin intermediul DAAD, studiaza in cadrul universitatilor din Romania. In plus, DAAD sprijna numeroase proiecte de cooperare inter-universitara romano-germana si intermediaza accesul tinerelor cadre didactice germane in universitatile din Romania.

Si anul acesta DAAD se prezinta cu o oferta bogata de burse. Pentru anul universitar 2012/2013 sunt finantate cursuri de limba, programe de master si stagii de cercetare in cadrul universitatilor din Germania. Exista, de asemenea, posibilitatea de a primi finantare si pentru programe in limba engleza. Pot candida studenti, masteranzi, doctoranzi si cercetatori din cadrul universitatilor din Romania.

Termenele-limita pentru depunerea aplicatiilor sunt 31 octombrie 2011 (in cazul programelor de master si cercetare doctorala), respectiv 30 noiembrie 2011 (pentru cursurile de limba).

Pentru mai multe detalii despre studiu si cercetare in Germania puteti consulta:
www.study-in.de/en/ si www.research-in-germany.de.

Mai multe informatii despre bursele DAAD pot fi gasite pe www.daad.ro.
Citeste mai multe despre     |   |   | 

  
5525 vizualizari

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii