Articol webPR

Noi oferte de burse cofinantate Ambasada Frante / Intreprinderi pentru tinerii romani

de Redactia CampusNews

Vineri, 13 ianuarie 2012, 17:44    STUDII | STUDII & STRATEGII

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Inca de la inceputul anilor 1990, Ambasada Frantei in Romania s-a angajat intr-o politica activa de sustinere a mobilitatii studentilor romani: mai multe programe de burse de excelenta au fost create pentru toate domeniile si nivelurile de studii. Datorita acestor programe, peste 1.800 de romani au beneficiat de finantare pentru studii. Acest efort de sustinere a mobilitatii a fost sporit in ultimii ani si s-a adaptat perfect noilor provocari si oportunitati oferite de invatamantul superior european.

In anul 2011, un program de burse cofinantate a fost lansat pentru prima oara in Romania, reprezentand o formidabila oportunitate de parteneriat public/privat axat pe insertia profesionala a tinerilor romani francofoni in propria lor tara. Programul de burse cofinantate este reluat si in 2012, acest demers reunind la inceput de an Ambasada Frantei prin Serviciul sau de cooperare si actiune culturala si unele dintre cele mai mari companii franceze implantate la ora actuala in Romania.

Noi parteneriate de cooperare au fost semnate la finele anului trecut cu intreprinderi precum Dalkia, Michelin Romania, Renault si Eurocopter, toate aceste companii  dovedind un real interes si o importanta disponibilitate pentru aceasta initiativa. Fiecare parteneriat  va permite studentilor sau tinerilor ce activeaza deja in mediul profesional sa urmeze un an de specializare in Franta la nivelul anului II de Master (Master 2) ce include un stagiu in intreprindere cu o durata cuprinsa intre 4 si 6 luni. Dupa finalizarea anului de studii, fiecarui bursier i se va propune un post de conducere in cadrul intreprinderii partenere din Romania.

Aceste programe de burse se disting mai ales prin supletea lor. Ele au fost gandite in asa fel incat sa raspunda cat mai bine necesitatilor de formari specifice ale intreprinderilor, fiecare dintre intreprinderile partenere avand obiective strategice si o politica de resurse umane ce ii sunt specifice.

Aceasta actiune comuna condusa de Ambasada si intreprinderi ilustreaza inca o data vointa de a dezvolta programe inovatoare ce permit o mai buna interactiune intre mediul universitar si cel economic, obiectivul principal fiind promovarea si valorizarea tinerelor talente romane francofone in domenii precise de activitate. Tinerii specialisti formati in cadrul acestor programe de burse vor putea mai apoi sa puna in practica expertiza acumulata in sanul intreprinderilor franceze, ale caror operatiuni de interventie sunt in centrul evolutiilor economiei romanesti.

Regasiti toate detaliile despre noile programe de burse cofinantate Ambasada Frantei/Intreprinderi, precum si dosarul de candidatura pe site-ul Institutul Francez din Bucuresti la rubrica Actualitati (aici), precum si pe site-ul Ambasadei Frantei in Romania (aici).
Citeste mai multe despre     |   | 

  
2153 vizualizari

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii