Stagii pe Bune 1000: experienta stagiilor de calitate

de Stagii pe bune CampusNews

Luni, 13 februarie 2012, 15:26    STUDII | STUDII & STRATEGII

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Luni, 13 februarie 2012, cel mai mare program national de stagiatura din Romania, "Stagii pe Bune", lanseaza cea de-a VIII-a editie, oferind si in acest an, oportunitatea dobandirii unei experiente practice si valoroase pentru studentii din facultatile de IT&C.Fideli orientarii catre dezvoltarea profesionala a tinerilor, Asociatia Studentilor si Profesionistilor IT&C raspunde nevoii reale a studentilor si masteranzilor de a-si completa activitatile din facultate prin stagii practice, desfasurate pe durata verii, in marile companii din domeniu.

 In cei opt ani de activitate, in cadrul programului "Stagii pe bune", peste 7500 de studenti din marile centre universitare s-au inscris la circa 1800 de stagii. Anul acesta, toti cei care vor aplica in cadrul programului "Stagii pe Bune" au sansa sa interactioneze cu profesionisti din firme precum BitDefender, Ubisoft, 4psa, Adobe.

Parteneri ai programului sunt: Universitatea Politehnica Bucuresti, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi si Universitatea din Bucuresti.
Avand un public fidel si adresandu-se studentilor pasionati de domeniul IT&C, editia de anul acesta a programului "Stagii pe Bune" poarta numarul 1000. De ce editia 1000? O gluma spune ca exista 10 tipuri de oameni - cei care inteleg binar si cei care nu.

Prin editia 1000 incercam sa comunicam clar cui ne adresam - celor ce inteleg binar, studentilor din IT si cata experienta am acumulat in acest domeniu. Pentru cei ce nu inteleg binar, 1000 este reprezentarea in baza 2 a numarului 8", a sustinut Vlad Posea, coordonator national al programului "Stagii pe Bune".

Un stagiu de practica marcheaza un pas important in cariera deoarece ii aduce pe tineri mai aproape de job-ul ideal. Prin intermediul "Stagii pe Bune", studentii opteaza pentru un stagiu de practica pentru ca isi doresc sa aplice cunostintele acumulate pe durata studiilor, sa dobandeasca abilitati practice, sa descopere si sa aprofundeze domeniile care ii pasioneaza si mai ales, pentru sansa de a capata experienta, chiar din timpul facultatii.

Companiile au ocazia sa-i recruteze pe cei mai buni studenti si sa-i familiarizeze cu mediul de lucru, cu echipa, cu tehnologiile folosite, iar facultatile devenind partenere ale programului "Stagii pe Bune", isi creaza si isi gestioneaza programe de stagiatura. De opt ani deja, organizam stagii pentru studentii din IT&C si cateva mii de studenti au beneficiat deja de proiectul nostru.

La aceasta editie, ne asteptam ca minimum 50 de firme de profil sa ofere in jur de 500 de pozitii de stagiu in Bucuresti, Iasi, Timisoara, Sibiu¬, a sustinut Vlad Posea. 

Pentru a aplica la stagii, un student trebuie sa-si faca un cont pe site-ul www.stagiipebune.ro si sa completeze un CV. Data limita de aplicare la stagii este 13 mai.  Inscrierea in program este gratuita.

Stagiile centralizate vor fi grupate in 8 categorii:
  • Business Software
  • Embedded & Security Software
  • Networking & Communication
  • Quality Assurance & Technical Support
  • Hardware
  • New Media & Web Development
  • Entertainment Software & Computer Graphics
  • Mobile Application Development

Companiile care propun stagii in cadrul programului o pot face gratuit in perioada 13 februarie-13 mai. Inscrierea unei companii pe www.stagiipebune.ro asigura inregistrarea unui numar nelimitat de stagii, prezentarea pe site a companiei si mediatizarea tuturor stagiilor inscrise prin intermediul newsletter-ului InfoStagii. Companiile vor putea recruta stagiari dintre cei care au aplicat la stagiile inregistrate, iar rezultatele vor fi anuntate pe 1 iunie.

Programul "Stagii pe Bune" este organizat de la prima editie de catre Asociatia Studenti si Profesionisti IT&C (ASPI). Prin programe precum "Stagii pe Bune", ASPI isi propune sa dezvolte colaborarea dintre mediul academic si companiile de IT&C din Romania prin crearea de mecanisme utile pentru dezvoltarea profesionala a studentilor.

Mai multe detalii despre programul si echipa Stagii pe Bune puteti afla pe www.stagiipebune.ro.

  
2600 vizualizari

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii