Start&Grow a ales cele 4 start-up-uri romanesti care pot primi sprijin de 160000 euro

de Ovidiu Draghia CampusNews

Marţi, 11 mai 2010, 16:38    FINANTE & SERVICII | IDEI DE AFACERI

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Start&Grow, un proiect al Startups.ro, lansat alaturi de Microsoft, a ales cele patru start-up-uri romanesti care vor primi consultanta si sprijin in valoare de peste 160000 de euro. Antreprenori selectati sunt Marius Tudosiei care pregateste lansarea Bacaniei Vechi, Razvan si Bogdan Hobeanu care au in lucru un software de cautare inteligenta pe computer derulat prin firma lor, Kenubi, Alexandra Sarlea cu firma Asteco Lifestyle, un centru de diagnostic si tratament, si Marius Dan, a carui firma, Measure and go, ofera consiliere vestimentara si alte servicii conexe.

Start&Grow a fost gandit pentru acei antreprenori care au demarat deja o afacere sau o aveau in pregatire si care detin suma de bani necesara pornirii business-ului. La analiza celor 193 de inscrieri relevante au contat mai multe criterii intre care mixul dintre afacerile cu potential si experienta adunata de antreprenor, precum si calitatea echipei. A fost punctata inovatia adusa de afacere, scalabilitatea – potentialul de dezvoltare in 2010, dar si capacitatea de a influenta in bine lumea, de a transmite valori.

La Start&Grow au fost avute in vedere patru domenii: IT & related, Servicii, Retail si Productie, dar in acest an productia nu s-a calificat, astfel ca au putut fi alese doua afaceri din sfera serviciilor. 

Cele patru firme selectate vor beneficia de consultanta din partea unor oameni activi in domenii variate, de la avocatura, PR ori servicii financiare. Lunar, din mai pana in decembrie, vor fi organizate intalniri cu antreprenorii selectati la care pot participa si altii, in urma unor invitatii primite de la Startsup.ro. Vor fi discutate teme legate de lansarea si dezvoltarea afacerilor lor. In iunie, va fi un prim follow-up pentru a se analiza progresul acestor 4 firme.


Citeste mai multe despre     |   | 

  
1607 vizualizari

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii