HiTech Business Plan Contest
Foto: Ixia

(P) 20.000 $ pentru cea mai buna idee studenteasca de business

de G.G. CampusNews

Duminică, 27 martie 2011, 20:51    FINANTE & SERVICII | IDEI DE AFACERI

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

High-Tech Business Plan Contest este un concurs ce-si propune sa incurajeze spiritul antreprenorial al studentilor. Competitia solicita propuneri de afaceri bazate pe noi tehnologii sau solutii unice si  isi doreste promovarea inovatiilor pentru participanti.

Ixia Romania continua colaborarea cu mediul academic si organizeaza High-Tech Business Plan Contest in parteneriat cu Universitatea Politehnica Bucuresti, Catedra de Calculatoare din cadrul Facultatii de Automatica si Calculatoare. Acesta reprezinta inca un pas in continuarea unei colaborari sustinute de 5 ani. "Relatia se bazeaza pe credinta noastra ca sprijinul acordat universitatilor va spori competitivitatea formarii tinerilor specialisti", declara Teodor Ceausu, managerul operatiunilor locale Ixia.

Scopul proiectului este sa ii convinga pe studenti ca saltul de la o idee pana la demararea unei afaceri de tip start-up are nevoie doar de pasiune si planificare. "Concursul propune participantilor experiente unice, precum prezentarea competitiva a unui plan de afaceri si interactiunea directa cu manageri si antreprenori de top din Romania.. Ixia a deschis un laborator in incinta Facultatii de Automatica si Calculatoare Bucuresti in care se deruleaza proiecte de cercetare, oferim burse de studiu pentru elaborarea lucrarii de licenta, programe de internship, burse de cercetare in cadrul facultatii si multe altele", sustine managerul operatiunilor locale Ixia.

Cerinte minime, premii mari

Competitia este deschisa atat studentilor ce urmeaza o pregatire profesionala tehnica, cat si studentilor din alte domenii. Sunt invitate sa participe si echipe in care colaboreaza studentii din departamente tehnice cu colegi din alte discipline precum stiinte economice, juridice sau socio-umane.

Pentru a lua parte la concurs studentii trebuie sa depuna o scurta descriere a ideii de afacere pe site-ul concursului www.ixiacontest.ro pana pe 3 aprilie 2011.

Cerintele esentiale includ o echipa formata din cel putin trei persoane si o idee tehnica. Urmeaza studiul de piata, identificarea potentialilor clienti si concurenti, precum si demonstrarea viabilitatii ideii printr-un prototip (proof-of-concept). Participantii se inregistreaza si depun online planul de afaceri. Urmeaza apoi selectia celor cinci echipe finaliste. Evaluarea este transparenta, si urmeaza grila publicata pe portalul competitiei. Echipele finaliste isi vor prezenta proiectul si planul de afaceri in cadrul unei sesiuni publice (final pitch).

Marele premiu consta din 20.000$ pe care echipa castigatoare ii primeste pentru a-si pune in practica ideea de afacere - fara nici o conditionare privind atribuirea drepturilor de proprietate intelectuala sau industriala catre Ixia Romania.

"Dorim sa contribuim la dezvoltarea spiritului antreprenorial in cadrul generatiei tinere, avem studenti exceptionali, o pregatire teoretica pe masura si incercam sa oferim si un cadru care sa dea un imbold pragmatismului si obtinerii de rezultate concrete. Suntem convinsi ca experienta acumulata de echipele participante va avea un impact benefic asupra viitoarelor lor cariere", declara Teodor Ceausu, managerul operatiunilor locale Ixia.

Ixia este lider in domeniul echipamentelor si aplicatiilor de testare a retelelor IP, inclusiv in domeniul wireless.

Platformele Ixia cuprind atat solutii de hardware performant cat si aplicatiile software care sunt utilizate pentru a implementa si valida un spectru larg de echipamente (switch- uri, routere, servere de aplicatii, echipamente pentru inspectia sau pentru rutarea traficului wireless). Toate aceste solutii de testare genereaza tipuri variate de trafic de date, voce sau video, simuland conditii identice cu traficul in timp real din retelele unui operator de telefonie fixa sau mobila, sau ale unui operator de servicii prin cablu.

In Romania Ixia este prezenta printr-un centru de dezvoltare de echipamente si aplicatii de testare. Echipa locala, cu 230 de angajati, contribuie decisiv la proiectele companiei.
Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 

  
4765 vizualizari
  • 0 (0 voturi)    
    comentariu (Luni, 28 martie 2011, 15:54)

    Sorin [anonim]

    Interesant. Multumim pentru informatii


TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii