Proiectul Economy works
Foto: CampusNews

Proiectul Economy Works isi propune sa-i familiarizeze pe elevii de liceu cu notiuni de baza de economie

de Redactia CampusNews

Luni, 21 februarie 2011, 11:34    FINANTE & SERVICII | IDEI DE AFACERI

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Economy Works va promova ideile libertatii si pietei libere cu scopul de a spori receptivitatea elevilor de liceu la principii economice solide. Proiectul consta in principal intr-o campanie de e-learning in trei module, care prezinta elevilor notiuni de baza de economie si economie politica, menite sa ii ajute pe acestia sa inteleaga mai bine mecanismele unei piete si societati libere si, in acelasi timp, sa le dezvolte spiritul critic.

Prin acest proiect, se va crea o baza de date cuprinzatoare de texte, videoclipuri, benzi desenate, materiale audio care trateaza subiecte economice importante. Un alt scop al Economy Works este crearea unei posibilitati pentru tinerii din orase din intreaga tara sa se implice intr-un proiect national, care complementeaza datele oferite de invatamantul de stat cu notiuni de economie si economie politica si, in acelasi timp, le ofera perspective de dezvoltare profesionala si academica. Proiectul va duce la crearea unei retele de tineri ce impartasesc aceleasi interese.

Grupul tinta al proiectului sunt tinerii cu varste intre 15 si 19 ani (aproximativ 500 de elevi, din 70 de licee, din 20 orase). Predarea va fi structurata in trei module online de cate 2 saptamani in timpul carora elevii vor studia folosind mijloacele puse la dispozitie de Solib (texte, prezentari, documentare, videolclipuri, materiale audio, benzi desenate). La sfarsitul fiecarui modul elevii sunt invitati sa raspunda la o intrebare de gandire critica printr-un eseu de 1-2 pagini. Pentru fiecare modul, cel mai bun eseu va fi premiat cu 100$.

La finele celor trei cursuri, cei mai creativi si activi 9 participanti vor intra in finala pentru cele 2 locuri sponsorizate la scoala de vara organizata de Foundation for Economic Education, in luna iulie, in Colorado. Finalistii, alaturi de institutiile si partenerii implicati in proiect vor fi invitati sa participe la evenimentele organizate la finalul proiectului in Bucuresti.
Citeste mai multe despre     |   | 

  
1268 vizualizari

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii