bani
Foto: F D P

​Cati bani iti aduce o diploma in plus? Merita sa urmezi o facultate?

de F D P

Joi, 24 iunie 2010, 11:21   

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Nivelul scolii absolvite influenteaza semnificativ salariul pe care il primeste o persoana la angajare – cu cat acest nivel este mai inalt, cu atat veniturile angajatului sunt mai mari. Care sunt insa diferentele dintre veniturile celor cu studii primare, medii sau superioare si cum sta Romania in raport cu alte tari?
 
La nivel mondial, cu cat o economie este mai avansata, cu atat diferenta de venit dintre diversele categorii de persoane este mai mica si invers, cu cat economia este mai putin avansata, cu atat dezechilibrele sunt mai mari.
 
In Germania spre exemplu, studiile medii aduc un plus de venit de 3.000 de euro anual, iar studiile superioare aduc un plus de 6.000 de euro anual in comparatie cu veniturile inregistrate de persoanele cu studii primare.
 

Citeste mai multe despre     |   | 

  
6208 vizualizari
 • 0 (0 voturi)    
  amice, ceva nu e in regula (Joi, 24 iunie 2010, 14:50)

  diktatoru' [anonim]

  or e vreo greseala de tipar or habar nu ai ce ai tradus din vreun articol strain. cu cat economia e mai avansata cu atat diferentle sunt mai mari, nu invers. in romania un profesor face tot atati bani cat un gunoier. In SUA un profesor face cam de 2.5-3 ori mai mult decat un gunoier, diferenta e de cateva zeci de mii de $ pe an.
 • 0 (0 voturi)    
  Nici un ban in plus. (Duminică, 28 noiembrie 2010, 20:32)

  Adi [anonim]

  "​Cati bani iti aduce o diploma in plus? Merita sa urmezi o facultate?"
  Nu iti aduce nici un ban in plus daca esti pe cont propriu.

  Daca te angajezi ca si majoritatea persoanelor, si iti vinzi timpul pt. bani, atunci arata mai bine la CV si ai un argument in plus la marirea de salariu. Ambele argumente nu aduc in mod direct bani in plus.
 • 0 (0 voturi)    
  bani in plus (Joi, 2 decembrie 2010, 18:10)

  Paul [anonim]

  O diploma care nu aduce bani in plus, a consumat degeaba timpul tau si banii statului (in Romania exceptie fac profesorii si medicii. Poate ar trebui sa ne gandim la o piata a locurilor de munca in educatie si sanatate. Nu credeti ca o lege unica a salarizarii este impotriva firii?

  De ce nu crede statul ca eu imi pot negocia salariul la adevarata valoare?

  Iar salariile se vor da in functie de bugete. Da, vor fi profesori platiti mai bine si profesori platiti mai putin bine. Dar la privat nu este la fel? Toti programatorii primesc acelasi salariu? Cel mult pot exista niste limite la nivel national.
  • 0 (0 voturi)    
   diferentiere (Miercuri, 8 decembrie 2010, 22:51)

   victorp [anonim] i-a raspuns lui Paul

   Pentru ca statul nu are capacitatea de a acorda salarii diferentiate bazate pe competente; diferenta trebuie facuta pe baza productivitatii, exemplul urmator mi se pare la indemana: un porfesor sa primeasca bonus pentru numarul de elevi care intra in top 100 la olimpiada. Un sofer de la finante nu trebuie sa castige mai mult decat un sofer de la ministerul muncii...medicii sa fie platiti in functie de numarul de operatii,,,


TOP5

Ultimele
stiri
  Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii