Afis Clubul Studentilor Diplomati
Foto: ASER

Clubul Studentilor Diplomati- primii pasi spre o cariera in domeniul diplomatiei

de CampusNews

Marţi, 6 martie 2012, 14:27    NEWS | STIRI

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Clubul Studentilor Diplomati (CSD), aflat la cea de-a doua editie, este un proiect ASER ce isi propune sa faciliteze accesul unui numar cat mai mare de studenti la mediul diplomatic. Acesta se concentreaza asupra studentilor din universitatile bucurestene: Academia de Studii Economice, SNSPA, Universitatea Bucuresti (Facultatea de Drept, Facultatea de Limbi Straine).

In ceea ce priveste desfasurarea proiectului, structura CSD 2012 va urma, in mare parte, liniile editiei anterioare. Prima etapa a proiectului consta in distribuirea a 500 de exemplare a Ghidului Viitorului Diplomat, urmata de Conferinta CSD, ce va avea loc Miercuri, 14 martie, incepand cu ora 13:30, in Aula Magna din ASE. In cadrul conferintei se va discuta pe tema: "Romania in viziunea europeana: Pilon sau Pion?", iar printre invitatii asteptati se afla: Domnul Ambasador Sergiu Celac, fost ministru de externe al Romaniei, Domnul Ambasador Ion Gorita, reprezentant permanent al Romaniei la ONU, Doamna Dana Marca, reprezentant CRREDAE.

16 tineri vor fi selectati pentru a participa la activitatile organizate in cadrul Clubului CSD: training-uri si workshop-uri in care vor fi abordate teme din domeniul diplomatiei (misiune diplomatica, eticheta si protocol, geopolitca sau diplomatie economica), urmate de o dezbatere pe o tema de actualitate.

Timp de 7 zile, membrii vor intra in contact cu personalitati din domeniu, profesori universitari, dar si traineri de succes, care vor impartasi din experienta lor profesionala in diplomatie. Clubul se va incheia cu "Balul CSD", un dineu elegant in stil diplomatic. Proiectul nu se incheie aici intrucat membrii participanti pot intra apoi in comunitatea CSD.

Mai multe detalii despre proiect pe www.csd.aser.ro

  
1454 vizualizari
 • 0 (0 voturi)    
  CSD (Joi, 8 martie 2012, 17:13)

  Vasile Dan [anonim]

  Formular de aplicare !? Probabil că este vorba de formularul de înscriere. Preluăm cam exagerat expresii sau cuvinte din alte limbi și rezultă barbarisme lingvistice; gen ”guvernul e determinat” în loc de hotărât, ”ecartul” în loc de distanță etc.
  Să învățăm limbi străine respectându-ne-o pe a noastră !
  Ca ambasador, specializat în Iberoamerica și ceremonial și protocol sunt gata să îmi ofer serviciile la buna desfășurare a acestui generos program.
  Cu deosebită stimă,
  Vasile DAN


TOP5

Ultimele
stiri
  Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii