Evaluarea Nationala 2012 Modele de subiecte si Calendarul examenelor sustinute de absolventii claselor a VIII-a

de Raluca Pantazi CampusNews

Marţi, 10 aprilie 2012, 17:22    NEWS | STIRI

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Evaluarea Nationala 2012 debuteaza pe 25 iunie cu examenul scris sustinut de absolventii claselor a VIII-a la Limba si literatura romana. Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educatiei, inscrierea la Evaluarea Nationala are loc in perioada 18-20 iunie, iar pe 27 iunie elevii vor sustine ultimul examen, cel la Matematica.

Comisiile judetene de organizare a examenelor vor asigura dotarea cu camere de supraveghere video functionale a salilor de clasa unde se vor sustine probele, iar intrarea in sala de examen cu materiale ajutatoare sau cu telefoane duce la eliminarea din sala a elevului si acordarea notei 1 la lucrarea respectiva, precizeaza metodologia.

Calendarul Evaluarii Nationale

15 iunie 2012         Incheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
18 - 20 iunie           Inscrierea la Evaluarea Nationala
25 iunie                  Limba si literatura romana - proba scrisa
26 iunie                  Limba si literatura materna - proba scrisa
27 iunie                  Matematica - proba scrisa
29 iunie                  Afisarea rezultatelor (pana la ora 14)
29 iunie                  Depunerea contestatiilor (orele 14 - 18)
30 iunie - 1 iulie     Rezolvarea contestatiilor
2 iulie                     Afisarea rezultatelor finale dupa contestatii

Descarca de aici Calendarul Evaluarii Nationale 2012

Metodologia de organizare si desfasurare a Evaluarii Nationale

Comisiile judetene de organizare a Evaluarii Nationale vor asigura dotarea cu camere de supraveghere video functionale a salilor de clasa din unitatile de invatamant in care se desfasoara probele pentru Evaluarea Nationala, informeaza Ordinul de ministru privind organizarea si desfasurarea evaluarii nationale pentru absolventii clasei a VIII-a, in anul scolar 2011-2012. Ordinul precizeaza ca Evaluarea nationala 2012 se desfasoara in conformitate cu Metodologia de organizare si desfasurare a evaluarii nationale pentru elevii clasei a VIII-a cuprinsa in ordinul ministrului educatiei nr. 4801/2010.

Potrivit Metodologiei, Evaluarea Nationala se desfasoara anual, intr-o singura sesiune, fara taxa. Timpul de rezolvare a subiectelor este de 120 de minute, la fiecare proba.

Inscrierea pentru Evaluarea Nationala se face in perioada 18-20 iunie 2012 la secretariatul scolii pe care elevul a absolvit-o. Elevii vor fi asezati cate unul in banca, in ordine alfabetica, pe clase. Intrarea in sala de examen cu materiale ajutatoare, cu mijloace electronice de calcul sau de comunicare, frauda si tentativa de frauda duc la eliminarea din sala a elevului si acordarea notei 1 la lucrarea respectiva. Daca frauda este dovedita dupa evaluarea lucrarii, nota obtinuta prin frauda se anuleaza si se inlocuieste cu nota 1.

Examenele incep la ora 9:00, cand in fiecare sala se deschid plicurile sigilate care contin varianta de subiecte. Accesul elevilor in sali este permis pana la ora 8:30. Supravegherea este asigurata, pentru fiecare sala, de doi asistenti, cadre didactice de alta specializare decat cea corespunzatoare disciplinei la care se sustine proba. Unul dintre asistenti sta in fata clasei, celalalt in spatele clasei.

Fiecare elev primeste o coala de hartie tipizata, pe care isi scrie cu majuscule numele, prenumele tatalui, toate prenumele personale, in ordinea in care sunt trecute in actul de identitate si completeaza lizibil celelalte date de pe coltul ce urmeaza a fi lipit. Coltul colii tipizate este lipit, dupa distribuirea subiectelor in sali, numai dupa ce asistentii din sali au verificat completarea corecta a tuturor datelor prevazute si dupa ce acestia semneaza in interiorul portiunii care urmeaza a fi sigilata. Elevii primesc atatea coli tipizate si ciorne marcate cu stampila scolii cate le sunt necesare. Acestia completeaza, pe fiecare dintre colile tipizate utilizate, datele personale, in coltul care urmeaza sa fie lipit.

Din momentul distribuirii subiectelor, niciun elev nu mai poate intra in sala si niciun elev nu poate parasi sala, decat daca preda lucrarea scrisa si semneaza de predarea acesteia. Elevii care nu se afla in sala in momentul distribuirii subiectelor pierd dreptul de a mai sustine Evaluarea Nationala in sesiunea respectiva. In cazuri exceptionale, daca un elev se simte rau si solicita parasirea temporara a salii, el este insotit de unul dintre asistenti, pana la inapoierea in sala de clasa. In aceasta situatie, timpul alocat rezolvarii subiectelor nu va fi prelungit.

Pentru elaborarea lucrarii scrise, elevii folosesc numai cerneala sau pasta de culoare albastra, iar pentru executarea schemelor si a desenelor folosesc numai creion negru. Pentru proba de la disciplina "Matematica", elevii pot sa utilizeze instrumente de desen. Se interzice folosirea, in timpul probelor, a mijloacelor de calcul. Se folosesc numai colile distribuite de catre asistenti.

Elevii care doresc sa corecteze o greseala taie fiecare rand din pasajul gresit cu o linie orizontala. In cazul in care unii elevi, din diferite motive - corectari numeroase, greseli care ar putea fi interpretate drept semn de recunoastere - doresc sa-si transcrie lucrarea, fara sa depaseasca timpul stabilit, primesc alte coli tipizate.

La expirarea celor 120 de minute acordate, elevii predau lucrarile in faza in care se afla, fiind interzisa depasirea timpului stabilit. Trei elevi raman in sala pana la predarea ultimei lucrari.

Metodologia interzice "cu desavarsire" colectarea sau favorizarea actiunii de colectare a unor fonduri materiale sau banesti de la elevi, de la parintii acestora sau de la orice persoana care are rude in randul elevilor, fonduri care au ca destinatie asigurarea meselor sau a altor beneficii pentru membrii comisiilor din unitatile de invatamant sau din centrele zonale de evaluare.

La organizarea si desfasurarea Evaluarii Nationale pot participa, la cerere, numai in calitate de observatori, fara a avea dreptul de a interveni, reprezentanti ai asociatiilor de parinti sau ai unor organizatii  nonguvernamentale care au activitate relevanta in domeniul educatiei.

Modele de subiecte si bareme 2012

Limba si literatura romana
Limba si literatura materna

Matematica

Descarca de aici subiectele si baremele de la Evaluarea Nationala 2011

Citeste mai multe despre     |   |   | 

  
27740 vizualizari

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii