ASE si KPMG sprijina proiectele inovatoare
Foto: CampusNews

Academia de Studii Economice si firma de audit KPMG lanseaza programul Profesor KPMG

de Redactia CampusNews

Joi, 9 iunie 2011, 16:24    NEWS | STIRI

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

KPMG Romania si Academia de Studii Economice Bucuresti au semnat un acord cadru de cooperare pentru infiintarea in cadrul ASE a programului "Profesor KPMG". Prin intermediul acestui parteneriat, KPMG ii va sprijini pe membrii comunitatii academice din ASE sa initieze si sa implementeze proiecte inovatoare in domeniile financiar si contabil, consolidand astfel legaturile deja stranse intre KPMG si Academia de Studii Economice.

In Statele Unite, Fundatia KPMG este promotor al parteneriatelor educationale inca din anul 1974, avand pana in prezent 51 de cadre academice care detin titlul de Profesor KPMG.

In Romania, aceasta este prima initiativa de acest fel, ocazie cu care KPMG si ASE anunta ca profesorul Pavel Nastase, vice rector al ASE Bucuresti, va fi primul profesor KPMG in Romania, iar conferentiarul Catalin Albu, va fi primul KPMG "Fellow". Serban Toader, Senior Partner al KPMG in Romania a explicat ca "acest sprijin are menirea de a incuraja corpul academic sa aplice metodele gandirii laterale in predarea disciplinelor, cu scopul de a antrena studentii sa rezolve creativ provocarile din mediul de afaceri."

"Obiectivul acestui program este de a utiliza strategii de ultima ora in gandirea interdisciplinara pentru a rezolva probleme complexe", a declarat profesorul Ion Rosca, rector ASE Bucuresti.

"Liderii in afaceri au nevoie de cunostinte apartinand unei varietati de discipline pentru a utiliza metode complementare pregatirii traditionale, cu scopul de a razbi intr-un context plin de provocari. Scopul nostru este sa ajutam atat Academia de Studii Economice cat si pe studentii acesteia sa isi largeasca orizonturile pentru a dezvolta solutii inovatoare. ASE este recunoscut drept incubator al unei curricule inovatoare si promotor al leadership-ului.Impreuna colaboram pentru crearea unei noi generatii de lideri in afaceri, antrenati sa priveasca dincolo de specializarea dobandita, pentru a gasi raspunsuri neconventionale."

Donna Street, profesor la Universitatea din Dayton, Statele Unite, care a detinut anterior titlul de profesor KPMG, a fost prezenta la Bucuresti pentru a primi titlul de doctor onorific din partea ASE. "Este o mare bucurie pentru mine sa vad ca Academia de Studii Economice din Bucuresti va beneficia de programul profesor KPMG. Consider aceasta initiativa foarte valoroasa din punct de vedere al dezvoltarii profesionale, si sunt incantata ca domnul profesor Nastase se va implica si isi va aduce contributia la dezvoltarea acestui parteneriat alaturi de KPMG. Activand doar in mediul educational, am observat cat de util este sa mentii legaturi puternice cu mediul de afaceri, pentru ca in acest fel poate avea loc un schimb de experienta, reciproc avantajos, intre oamenii de afaceri si personalul academic", a spus profesorul Street.
Citeste mai multe despre     |   |   |   |   | 

  
841 vizualizari

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii