O universitate din Londra vrea sa interzica vanzarea de alcool in campus, pentru a atrage studenti musulmani O universitate din Londra vrea sa interzica vinzarea bauturilor alcoolice in anumite zone ale campusului pentru a atrage mai multi studenti musulmani, scrie The Telegraph, care noteaza ca este prima propunere de acest gen din Marea Britanie.
Admitere 2012 in Universitatea Bucuresti: Facultatile unde se da examen si facultatile unde se intra cu media de la BAC ​ Admiterea la facultatile Universitatii din Bucuresti va avea loc pe baza unui examen scris, a mediilor de la Bacalaureat sau pe formule mixte de admitere. Examenele incep pe 17 iulie, iar rezultatele primei sesiuni de admitere vor fi afisate pana pe 26 iulie. Unele dintre cele mai cautate programe de studii, unde concurenta este mare an de an, pastreaza ca modalitate de admitere examenul.Vezi cum este organizata admiterea la fiecare facultate din Universitatea Bucuresti
VIDEO Examenele de admitere la Universitatea Bucuresti vor avea loc intre 17 si 23 iulie, in prima sesiune Universitatea din Bucuresti a stabilit calendarul de inscrieri si de examene pentru admiterea in facultatile universitatii. In sesiunea iulie 2012, inscrierea pentru admitere va avea loc in perioada 9-15 iulie, iar examenele se vor desfasura in perioada 17-23 iulie, potrivit Universitatii din Bucuresti. In ce priveste concursul de admitere, acesta variaza in functie de forma de invatamant, de domenii si de specializari, se arata intr-un comunicat citat de Agerpres.
​BAC 2012 Ministerul Educatiei propune organizarea unei sesiuni speciale de Bacalaureat pentru olimpici in perioada 12-25 mai Ministerul Educatiei propune organizarea unei sesiuni speciale de Bacalaureat, in perioada 12-25 mai 2012, pentru elevii care participa la loturile de pregatire pentru olimpiadele internationale 2012, se arata intr-o nota publicata pe site-ul Ministerului.
Catalin Baba: Taxele la facultati nu se maresc. Universitatile decid daca vor mai multi studenti sau locuri bugetate Taxele pe care le vor plati studentii in noul an universitar nu se maresc, a declarat ministrul Educatiei, Catalin Baba. Potrivit acestuia, decizia privind cuantumul taxei ramane la latitudinea universitatilor, care vor hotari daca vor sa aiba mai multi studenti sau mai multe locuri bugetate, transmite Mediafax. Declaratia vine dupa ce Ministerul a lansat in dezbatere proiectul privind cifrele de scolarizare pentru universitatile de stat, care prevede scaderea numarului de locuri finantate de stat, dar majorarea sumei alocate per student.
Bacalaureat 2012 Calendarul examenelor si modele de subiecte Pe 11 iunie incep examenele Bacalaureatului 2012. Cu alte cuvinte, la o zi dupa alegerile locale se va desfasura prima proba a BAC-ului: Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana. Potrivit calendarului examenului de Bacalaureat 2012, anul acesta, la solicitarea comisiilor de bacalaureat judetene sau din proprie initiativa Comisia Nationala de Bacalaureat poate aproba prelungirea perioadelor de sustinere a probelor de evaluare a competentelor digitale sau lingvistice.
Evaluarea Nationala 2012 Modele de subiecte si Calendarul examenelor sustinute de absolventii claselor a VIII-a Evaluarea Nationala 2012 debuteaza pe 25 iunie cu examenul scris sustinut de absolventii claselor a VIII-a la Limba si literatura romana. Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educatiei, inscrierea la Evaluarea Nationala are loc in perioada 18-20 iunie. Comisiile judetene de organizare a examenelor vor asigura dotarea cu camere de supraveghere video functionale a salilor de clasa unde se vor sustine probele, iar intrarea in sala de examen cu materiale ajutatoare sau cu telefoane duce la eliminarea din sala a elevului si acordarea notei 1 la lucrarea respectiva, precizeaza metodologia.
Miercuri, 28 martie 2012, am invatat din nou, la Universitatea "POLITEHNICA" din Bucuresti (UPB), despre intreprinderea simulata! In cadrul unui seminar organizat ca activitate a proiectului "De la teorie la practica prin intreprinderea simulata", studenti si cadre didactice din cadrul UPB au avut ocazia de a se familiariza cu notiunea de intreprinderea simulata, de a intelege in mod concret la ce se refera ea si cum functioneaza.
Noul cod al studentului: Tinerii vor beneficia de dreptul de autor si de proprietate intelectuala pentru rezultatele obtinute in facultate Studentilor li se va recunoaste dreptul de autor si de proprietate intelectuala pentru rezultatele obtinute prin activitatile de cercetare-dezvoltare, creatie artistica si inovare, potrivit noului Cod al drepturilor si obligatiilor studentului. Ordinul ministrului Educatiei privind aprobarea acestui Cod a fost publicat miercuri, 4 aprilie, in Monitorul Oficial. Potrivit documentului semnat de Ministrul Educatiei, Catalin Baba, si de organizatiile studentesti, absolventii de liceu din mediul rural sau din orase mici pot beneficia de locuri bugetate garantate in universitati. Vezi in articol care sunt drepturile si obligatiile studentilor, precum si serviciile pentru care beneficiaza de gratuitate
De la teorie la practica prin intreprindere simulata "Intreprinderea simulata este (...) ca un joc din copilarie, fiecare dintre noi s-a jucat la un moment dat de-a mama si de-a tata sau de-a politistii si hotii, jocul insemnand de fapt o simulare a unor persoane reale, cu reactii si comportamente cotidiene. Asta este si intreprinderea simulata, un joc in care noi simulam cat mai aproape de realitate functiile, procesele, fenomenele, intr-un cuvant toata activitatea dintr-o firma reala", spune unul dintre studentii angajati intr-una dintre intreprinderile simulate din Ploiesti, respectiv  IS DASIM SRL.
​“Viata pe NET”: Romanii acceseaza internetul de acasa, navigheaza mai mult de 3 ore, iar cele mai dese cautari sunt prietenii si promotiile In cadrul "Saptaminii competentelor digitale 2012" (eSkills Week 2012) s-a desfasurat in perioada 15-26 martie concursul online "Viata pe NET". Campania eSkills Week 2012 este initiata de Comisia Europeana si coordonata in Romania de APDETIC - Asociatia Producatorilor si Distribuitorilor de Echipamente de Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor.
Admiterea la facultate se va realiza din vara doar prin examen sau pe baza mediei de la BAC. Ministrul Educatiei: Universitatile nu pot sa foloseasca mediile din timpul liceului Admiterea la facultate se va realiza incepand din aceasta vara pe baza de examen organizat de universitati sau pe baza mediei de la examenul de Bacalaureat, a declarat pentru HotNews.ro ministrul Educatiei, Catalin Baba. Mediile obtinute de elevi in timpul liceului nu vor mai fi luate in considerare la intrarea in universitati, se arata in ordinul de ministru privind organizarea admiterii in invatamantul universitar pentru anul universitar 2012-2013.
ARCA si Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS), parteneri pentru Programul Spatial al Romaniei Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) este noul partener al Asociatiei Romane pentru Cosmonautica si Aeronautica (ARCA), in cadrul Programului Spatial al Romaniei.
(P) Tabere de vara in care inveti fotbal de la profesionisti si exersezi limba engleza Reprezentanţii Exportise, parteneri oficiali ai scolii de fotbal pentru copii si tineri Arsenal, se vor intalni cu elevii romani interesati sa isi petreaca vacanta de vara sub indrumarea antrenorilor de fotbal ai celebrului club sportiv englez. Inscrie-te acum la www.world-education.ro si vezi ce tabere interesante de vara sunt pentru tine.
Top 100 Universitati cu cea mai buna reputatie din lume: Harvard si MIT pe primele locuri, universitatile din Romania nu apar in clasament Universitatea Harvard, Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT) si Universitatea Cambridge sunt universitatile cu cea mai buna reputatie din lume, potrivit clasamentului Times Higher Education 2012. Topul este dominat de universitatile americane, institutiile asiatice de invatamant superior inregistreaza si ele un avans semnificativ, in timp ce Romania nu are nicio universitate in top 100 al universitatilor cu cea mai buna reputatie din lume.
Studentii romani au castigat olimpiada internationala de matematica Seemous 2012 Studentii romani au castigat primul loc la olimpiada internationala de matematica SEEMOUS 2012, care s-a desfasurat in orasul bulgar Blagoevgrad in perioada 6-11 martie, informeaza Agerpres. Primele trei locuri au fost ocupate de studentii din Romania, Grecia si Bulgaria, iar competitia individuala a fost castigata de romanul Victor Padureanu.
Clubul Studentilor Diplomati- primii pasi spre o cariera in domeniul diplomatiei Clubul Studentilor Diplomati (CSD), aflat la cea de-a doua editie, este un proiect ASER ce isi propune sa faciliteze accesul unui numar cat mai mare de studenti la mediul diplomatic si isi indreapta atentia asupra studentilor din universitatile bucurestene: Academia de Studii Economice, SNSPA, Universitatea Bucuresti (Facultatea de Drept, Facultatea de Limbi Straine).
360 Career Event- pune bazele unei cariere de succes 360 Career Even, eveniment organizat de asociatia studenteasca BEST Bucuresti, va avea loc in perioada 12-19 Martie 2012, la Romanian-American Foundation House. Evenimentul ofera studentilor sansa de a pune bazele unei cariere de succes prin facilitarea contactului cu reprezentantii unor companii de renume, dar si prin participarea la numeroase activitati precum workshop-uri, vizite la companie, conferinte.
Profesorul universitar Dan Claudiu Danisor este noul rector al Universitatii din Craiova Profesorul universitar dr. Dan Claudiu Danisor a fost ales, dupa al doilea tur de scrutin, in functia de rector al Universitatii din Craiova. Dan Claudiu Danisor, decanul Facultatii de Drept, a obtinut 505 voturi, iar contracandidatul sau, prof.univ.dr. Nicu Panea, decanul Facultatii de Litere - 362 de voturi, 12 voturi fiind anulate, potrivit Agerpres.
Studentii din Romania sunt invitati sa se inscrie cu idei de antreprenoriat social Organizatia roPot organizeaza prima editie a Social Impact Award - o competitie de idei inovative de antreprenoriat social adresata tuturor studentilor din Romania. Scopul proiectului este de a incuraja tinerii sa se implice si sa dezvolte proiecte care, dincolo de obtinerea unui profit, au in vedere impactul pozitiv pentru societate.

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii